понеделник, 28 юли 2008 г.

Конференции за политическо ръководство

Конференции за политическо ръководство
Здравейте,
Позволявам си да взема отношение по въпросите за политическото и държавно управление от един нетрадиционен ъгъл. В коментара си към публикация на Валери Рибаров в сайт "животът" jivotyt.com,, където той говори за ролята на Моисей за извеждане на евреите от Египет, аз направих шеговит коментар, че съм си харесала ролята на Исус Навиев, но г-н Сашо Радев ми отвърна на шегата, че по би ми подхождала ролята на Мария . Нямам намерение да се меря с когото и да било...Вчера моя приятелка ми подвикна : Ama Руми както си се разбързала с тая “войнишка” походка, сякаш имаш шпори отзад на ботушите си...” Викам си, дисплината и енергията са хубаво нещо.., стига да са насочени с правилен център. Тези дни гледах индийскяит филм “Линия на контрол” – за войната между Индия и Пакистан. Невероятен е! Ако не беше, обаче режисьорският замисъл да противопостави кървавата касапница на любовта на годениците, съпругите и майките на мъжете, отиващи на явна смърт, тази касапница не можеше да се издържи. И тъй като в Индия се почита Божествената майка, то чест възглас на войниците преди атака бе “ За Майка Индия! В името на Кали (Дурга) напред! Ето отново ви довеждам до моята постоянна позиция, която отстоявам тук в сайта, за ролята на Любовта и единството между мъжкия и женския принцип като условия за изпълнение на дадена цел. В този смисъл, Нострадамус предсказа за идването на една “секта”, която ще запали света и ще настрои традиционните религии срещу себе си, а Червеният звяр(т.е. комунизмът) според откровенията на Йоан, ще се опита да глътне детето родено от утробата на жена.
Защо се допусна Втората световна война? Силите на тъмнината знаем, че не спят и ще се опитат да направят всичко възможно да предотвратят идването на Христос.Но божествената природа носи силата да трансформира злото в добро и така силите на съюзническите войски (в Авелова позиция) успяха да победят фашизма ( в Каинова позиция) и така да поставят фундамент за обединението на две противиположни сили, които по-късно отвориха вратите на комунистическия блок и демократичния свят.. Според Божественият Принцип, идването на новият Човек, Господар на Творението, (като мъж и жена) не може да се утвърди без съответните условия на изплащане,т.е. на преодоляване на всички страдания и преследване на духовни водачи с дадена група от хора и народи. ( Вж. Моя публикация “Пътят на Пионера" и "Сърцето на Бога")
Световната професорска академия даде началото на движението от учени за единство на науките в защита на световния мир . На своите срещи учените изследват реалните световни проблеми и разрешаване на конфликтите като използват своите знания и аналитически навици за разрешаване им. Резултатите от тези изследвания започват от 1984 г. Публикувани са в международното списание за защита на мира..Така например,на заседания на Международната академия на професорите в защита на мира в Токио се обсъдиха китайско-японските отношения...През 1982 г.беше създаден Вашингтонския
Институт за изследване на политическата дейност, образованието и медиите. Основна тема на тези изследвания се явяват въпросите за вътрешната и външна политика, но това не е обикновен изследователски център, тъй като той обръща особено внимание на етичните аспекти на политическата дейност. Така например, д-р Юджийн Ростоу , бивш директор на агенцията по контрол над въоръжаването на САЩ се съвещава в бившия помощник –представител на САЩ в ООН на конференция по проблемите на американско –съветските отношения...
През 1986 година американската конференция за политическо ръководство събра видни американски политически дейци, включително бивши конгресмени и губернатори, законодатели на щати, съдии, дори военни от висок ранг, водещи бизнесмени и известни просветители за обсъждане на важни въпроси относно външната и вътрешна политика.
Околко 10 000 водещи лидери на Америка взеха участие в 26 конференции за политическо ръководство.Повече от 2000 законодатели на щати посетиха четиридневните семинари за образование на лидери, а всеки законодател на щатите получи видеозапис от конференцията. Представители бяха Д-р Ралф Дейвид Абернати, лидер на борбата за граждански права и бившия помощник Мартин Лютер Конг , младши., бившия сенатор на САЩ Юджин Макарти, член на палатата на представителите Клод Пепер ( демократ), Пол Лазгал, бивш сенатор на САЩ и председател на републиканската партия..
През януари 1990 година международният съвет за безопасност се събра в Москва за обсъждане на измененията на стратегическия баланс в отношенията между САЩ и СССР. Конференциите на този съвет проведени в различни страни на света се стремят да разрешат местните и международни проблеми. Те се занимават с такива въпроси като ситуацията на Иран след смъртта на Хомейни, геополитиката на басейна на Тихия океан , безопасността на Израел на Близкия Изток и Московската среща в 1988г. Тази година съвета се явава спонсор на конференцията в Москва за ситуацията на СССР с участието на съветски и американски представители. Тези събития се случиха след излизането на Преп. Д-р С. М. Муун от американския затвор след поредното му преследване под обвинението за нарушаване на “обществения ред” и срещата му с Михаил Гурбачов в Москва.( В тази връзка имам публикация “Обичай врага си”).
Тези дни Би Би Си и агенция Ройтер предадоха новината за хеликоптерната катастрофа с невероятните събития около оцеляването на 89 годишният духовен водач и съпругата му с внуците си и други съмишленци. В голям дъжд и страшна буря на път от Сеул за Чьон Поьнг пилотът загубва контрол върху хеликоптера , но като по чудо пътнците се спасили с леки наранявания и едва след тяхното излизане от самолета хеликоптерът избухнал. Един филмов продуцент, който заснимал филм наблизо , видял горе над хеликоптера надвиснали облаци , а от тях сякаш се виждали съющества с бели дрехи...Известно е, че преп Д-р Муун има трима сина в духовния свят, които са си заминали с мисия...- в сферата на единството на религиите и световните култури, в сферата на икономиката и в сферата на културата. .
След проведните срещи в Близкия Изток за единство на религиите ( между ислям, юдеизъм , християнство), се създаде Универсалната федерация за Вселенски мир, която започна инициативи за създаване на Духовен съвет към ООН и фестивали за мир в различните страни.
Още преди това в България имаше условия за обединяване на светлите сили и вътрешна работа в страната и се създаде федерация за духовно единение “Роза”. И тук започна българската инициатива с активната подкрепа на г-н Атанас Панчев от изд. къща "Нова цивилизация" . Направиха се различни конференции за търсене на единство на гледни точки и позиции и решаване на конфликти.
Има какво още да се желае в тази насока ,но съм разбрала, че не толкова количеството прави нещата, а качеството. Затова понякога се случва така, че малко хора , които разбират и са навътре в някаква дейност са принудени да движат нещата. Но ако всеки си намери мястото и работи това което може с желание ще е част от общия процес .
Позволявам си да разгледам нещата по този начин, тъй като практическият ми опит в Обединителното движение ме научи да обичам и ценя родината си и своите сънародници много повече, след като се сблъсках с различни дори бих казала ‘вражески” нации по пътя на търсене на иситнската любов. Почувствах, че след като съм разширила сърцето си и изстрадала с цената да рискувам живота в търсене на истината и любовта, видях моята родина и българите през други очи, И ако съм била разочарована ,чувствала съм оскръбление и непростителност спрямо своя народ, род или семейство преди години, то сега виждам бъдещето на България и обичам българският народ. В този смисъл Валери е прав като казва, че Левски и Ботев не са били предавани от “българи” . А Йоло Денев сигурно ще потвърди, че иситнският смисъл на “българин” е космополитната личност като Васил Левски, които мечатеше за “чиста и свята република без разлика на религия и народност”..

Няма коментари: