събота, 19 юли 2008 г.

Посланията на водата (детска версия)

Какво казва науката за водата:

Посланието на водата
(детска версия)
Когато се раждаме ние сме 95 процента вода. Когато пораснем, ние съдържаме 70 процента вода. Ето защо можем да кажем, че сме в съставени най-вече от вода. А освен това , около нас винаги има вода.
Нашата Земя е същата – 70 процента от нейната площ е покрита с вода. Не е ли и тя почти като нас? Водата съществува под много различни форми: в дъжда, в реката, в морето, както и тази вода, която се рее из небето под формата на облаци или мъгла. Всяка вода е безценна за нас.
Как можем да узнаем дали определена вода е добра за нас? Когато разгледаме снимки на кристали в замразена вода ще разберем това.
Кристалите на водата приличат на щестоъгълни звезди , които искрят и танцуват за нас. Но все пак водата показва различни форми в зависимост мястото и условията, в които се намира. Изворната вода от Лулрд, Франция е известна с чудотворните си качества. Хора ое цялото земно кълбо се събират около този специален извор. Докато снежният кристал от местността Яцугатаке има друга форма – на хора хванали се за ръцете.
Когато водата слуша музика :
За да разберем това,водата трябва да слуша музика. Каква музика? Колко дълго трябва водата да слуша? Колко силен е звукът? А къде да поставим водата?
За тази цел бе проведен експеримент, за койтотрябваше да се обмислят доста фактори. Ето какво направихме : поставихме бутилка вода между две тон-колони и пуснахме да звучи една цяла песен, със средна сила на звука. След това потупнахме с ръка дъното на бутилката и я оставихме така една нощ.
На другия деб отново ударихме леко дъното на бутилката и замразихме водата, за да направим снимки на кристалите. Те изглеждаха много хармонични, понякога сякаш като живи пресъздават жизнерадостното или тъжно чувство във формата си. Но ако се пусне музика от рода на “хеи метъл” в която има агресия, думите на песента са пълни с гняв, то кристалът се разпръсква на парченца.
Когато водата чете думи:
Знаете ли,че думите, които произнасяме притежават вибрация? Според нас, изследователите , много е вероятно да сществува разлика между това да кажеш някому по-меко “ех, какъв си глупчо! “ и това да му изкрещиш: “ ти, глупако!”
Направихме следния експеримент: залепихме на една бутилка вода напечатан етикет с думите “благодаря”, а на друга бутилка сложихме етикета, : ти, глупако, : Оставихме ги да пренощуват.
След това замразихме тези проби и разгледахме снимките на техните кристали . Открихме,че водните кристали изглеждат различни в зависимост от думите, които са били изговарени или залепени към тях. Така намромер кристалите при думите : “Нека да го направим” са по-красиви от заповедното : “Направи го!” Подобно е и с думите : “Ти си красив!” ( водният кристал е красив) и “Ти си мръсен!” ( кристалът е неясен и хаотичен. Думата война създава начупен кристал, което означава,че войните не могат да създадат нищо положително. Красотата на кристала :надежда” е изключително красив, докато на думата “отчаяние” той само се опитва да изглежда красив.
Ако вземем предвид това психическо влияние на човека върху водата можем да разберем, защо колкото повече слиза към града, водата изглежда по-замърсена.
Когато водата гледа образи тя започва да ги имитира., а когато говорим за нашите чувства и мисли чрез молитва и думи на благодарност водата се избистря.
Няма по-силно чувство от това на “любов и благодарност”. Няма по-красив от този кристал. (вж снимката)
Да пробваме!
Една ученичка сложила сварен ориз в два различни стъклени буркана. Всеки път , когато се връщала от училище , тя казвала “благодаря ти” на един от бурканите, и “ти си глупак” на другия. Така правила цял месец и и наблюдавала промяната. В резултат оризът , на който тя благодарила ферментирал и произвел хубав аромат, докато оризът , към който се обръщала с “ти глупако” , почернял от плесен и замирисал лошо.
Като част от международната Декада за действие на Обединените нации , Вода за Живот, чрез тази книга д-р Емото желае да сподели с децата по света своите открития върху чувствителната природа на водата.

Няма коментари: