неделя, 22 юни 2008 г.

Нека играта започне..

Здравейте приятели,
Отново се връщам към темата, която подхванах в първите си миниатюри в сайта. Когато хората говорят често за престъпния свят или някой член от правителството, те сякаш отправят обвиненията си и негодуванието си към тях и дотук се свършва. Но както съм посочвала недвднъж ние всички се едно цяло – едни са по-осъзнати, а други не – не всички се осъзнаваме като деца на Бог. Престъпникът е станал такъв защото му е било отказано да стане човек, не е получил истинска любов в семейството и обществото и се е почувствал отхвърлен. Ето защо за мен “борбата”срещу престъпния свят започва от самите нас. Причината за това огромно недоразумение на човешката цивилизация е в самото ни сърце. Ние не умеем да обичаме истински нито себе си, нито другите и затова страднията ни идват от нашето духовно невежество. А пътят към щастието , макар и труден , може да се превърне в една игра и така да ни увлича напред. И сега да ви разкажа:

Нека играта започне

Филм на Джаки Чан . Действието се развива в Хонг Конг. Това е една полицейска история за правото да бъдеш човек. Детективът Уинг
( Джаки Чан) от хонг-конската полиция е предаден и става жертва на престъпна група младежи наричащи се екстремните геймъри. Тяхната любима игра е да убиват ченгета.. Те ограбват банки и с парите организират престъпните си дейности срещу полицията. После правят видеоигри, които пускат по интернет в целия свят. Групата е предвождана от Джо – синът на шефа на полицията. От малък Джо е третиран от баща си като “копеле” , “лентяй” и “боклук” и в него се заражда омраза и желание да си отмъсти. Останалите младежи са синове на известни бизнесмени и други богати личности .
След като целяи му екип е брутално избит, Уинг е преследван от чувство за вина и се пропива Един млад полицай го открива, за да го накара да продължат търсенето и заляването на бандата. След като намират следите на претъпниците, двамата приятели канят техните родители в банката, където ще се извърши обира. Младежите виждат родителите си и това разстройва техните планове. В престрелката за оцеляване най-накрая остава малкия Джо , чиято злоба е насочена към баща му. Детективът Уинг му дава последен шанс за живот, ала Джо е готов да убие баща си . Филмът е насочен към взаимоотношенята между родители и деца и как липсата на разбиране и любов в семейството се отразява на детската психика.

Няма коментари: