събота, 31 май 2008 г.

Мисия вековна Част 3

Част 3 Нашата мисия

Дами и господа, скъпи братя и сестри, пред нас стои задачата да възстановим светостта и чистотата на нашите мечти и идеали, които виждаме и в поколението което идва след нас. Каква ще бъде възможността то да намери смисъла на своето съществуване и реализира щастието в живота си, зависи от нас – които като родители сме отговорни за неговото бъдеще. В епохата на утвърждаване на истинската жена – дъщеря на Бог, всички жени поемаме предизикателството да работим за победата над мрака и разрушението. Постигайки единство с Христос, обединявайки се с Неговото идване като Духовни учители – миротворци , като Истински Родители на Небето и Земята, ние поемаме курса на възстановяване на истинското семейство на Бог в Небесното царство. За да стане възможно единството между членовете на едно семейство първо трябва да се възстанови хармонията между братята и сестрите.( На семейно и национално ниво до светиовно ниво.)Тъй като Ева не успя да обедини синовете си, те създадоха предпоставка за братоубийствена война и човешката история се изпълни с похот и насилие
Тогава когато между членовете на едно семейство има взаимоотношения на даване и приемане, любовта между неговите членове реципрочно се увеличава. Ние жените бихме могли да станем миротворци, съпруги и истински родители на физически и духовни деца и с радост да осъзнаем своята уникална стойност като въплъщение на Женският принцип участващ в сътворението на Вселената.
Бог се жертва за да живеем ние, се казва в древните Ведически писания. Той/ Тя е съществуване, което живее за другите.
Великите пратеници от Изток подкрепиха с призив религиозните водачи да жертват своята религия в служба на световния мир и реформират мисленето на своите последователи по посока на разбирателство и сътрудничество. И ако в едно семейство се срещнат членове с различни вероизповедания или атеисти, то те биха се обединили в усилията си да помогнат на давещият се в потока на нарко-трафика, проституцията и престъпността. Ако се замислим можем да посочим ,че главната причина за психическите заболявания, които предизвикват престъпната природа , са плод на отрицание на личността чрез манипулация и агресия в семейството и обществото . Много често тесногръди криворазбрани религиозни догми в комбинация със сексуално извращение , могат да доведат до разстройство на личността. Осмелявам се да спомена този вариант поради болката от разделението между съпрузи, родители и деца поради религиозен фанатизъм , който сякаш подпомага разрастването на сексуалните злоупотреби.. И тук трябва да се попитаме – кое е по-важното – спасението на собствената ни верска гледна точка или интегритета на личността.
Ние всички сме продукт на едно болно общество, което преживява агонията на оттърсване от своето наследство. И ако нашите праотци допуснаха разделението на човешкия род чрез нарушаване на космическия закон за любовта, то днес имаме щастието да живеем в епохата на единството. Цялостна, здрава личност има само тогава когато е в хармония със Божествената природа в себе си и това е бъдещето на нашите деца. Предстои ни огромна работа за трансформиране на мисленето и поведението на родители, деца и внуци, на цялото общество. Лекари, педагози, психолози, учени, хора на изкуството могат да обединят усилията си и повишат културата на нацията, чиито традиции днес се пресътворяват в една реалност.
Православни християни, католици, евангелисти, мюсюлмани, всички те са деца на единния Бог, който даде пример за подражание чрез своите синове и дъщери. Макар гонени и преследвани заради посланията, които носеха, те успяха да извоюват територията, на която Царят на Вселената можа да стъпи и победоносно да изрече:
“ Най- после мога да си почина” И така настана ден осми – когато Той можеше да си почине. Сега е наш ред – да изпълним нашата 5 % отговорност и инвестираме 100 % от нас. Вярвам, че с това мое художествено изказване съм успяла да изразя всичко, което би могло да ни вдъхнови за работа върху себе си, граждански проекти и начинания за духовното израстване на нацията ни. На добър час!
Благодаря за внимaнието!

Няма коментари: