събота, 31 май 2008 г.

Мисия вековна Част 2

Част 2 Месията

С идването на Месията, на Земята се очакваше новият Божи син - победител в битката за Небесното царство, което Той предизвести като “ Сватбата на младоженеца” Ала в неистово страдание, неразбран и отхвърлен от всички, бе принуден да даде само духовно рождение ( чрез разпятието на Голгота) на хиляди жени по света, които се нарекоха негови годеници. Силата на Святия дух трябваше да трансформира душите и сърцата им ,за да освободи великия женски принцип и той да стане единен с Божественото начало. Така се създаде един огромен мощен поток от духовна сила, която раждаше своите синове и дъщери, които тухла по тухла градяха една нова цивилизация.
Бог очакваше един мъж и една жена да поемат отговорността да освободят пътя му и създаде новото дърво на живота на истината, доброто и сраведливостта - Неговата кръвна линия. И към това дърво да се свържат всички търсачи на истинската любов.. за която няма ограничения , тя не признава граници и позволява едно безкрайно развитие на истината и любовта.
В такива условия е и възможно да се установят четирите велики сфери на сърцето( детска, братско-сестринска, съпружеска и родителска любов) и четирите велики кралства ( на децата, родителите, предците и самият Бог). Сферата на космическото единство предстоеше да бъде отворена.
През 1992 година на Световният фестивал на културата и спорта хиляди сватбени двойки обещаха да посветят живота си на духовното освобождение на човечеството. Дойде Нова епоха – епохата на истинските родители. Млади хора щяха да последват пътя и примера на своите духовни учители и да да прегърнат целия космос и работят за единство в семействата, различните раси и култури.
Позволете ми да цитирам откъс от свидетелството “ “Сърцето на Истинска Майка” дадено от нейният съпруг Преп С. М. Муун. .
“ Майка е вероятно най-самотният човек под слънцето. Нейната история е една невероятно самотна пътека, но това е нейната съдба. Поставена в трудна позиция в млада възраст, тя трябваше да премине абсолютно обучение и бъде изцяло подчинена и жертвоготовна към съпруга си и да му даде абсолютна любов. Ако тя имаше всичко в живота си и бе дошла от голям род, тя лесно щеше да стане арогатна. Но тя не можеше да каже,че баща й или по-големият и брат са били по-високопоставени от съпруга и. Тя не мислеше, че нейният дядо или професор е по-добър от нейният съпруг. В Едемската градина Ева е имала само един избор – нямало е друг мъж наоколо и тя е трябвало да се съсредоточи само върху един човек. Майка, която виждате днес е преживяла много болка. Тя имаше много изпитания и страдания, които трябваше да преодолее. Бях много суров и жесток когато я изпитвах. Дали майка ще отиде на дадено място или не създаваше брожение в духовния свят. Ако тя изостане, всичко жени в духовния свят ще бъдат разочаровани, а ние не можем да оставим това в историята.
Истинската майка често бе уморена, но Татко продължаваше да я тегли навсякъде със себе си. Тя се чувстваше накрая на силите си, но винаги имаше желание да се подчинява на своя съпруг независимо какво правеше той. Например, когато беше бременна, тя пропътуваше мили през континенти и света и пристигаше тъкмо когато щеше да се роди детето и това дете се раждаше по-здраво и по-весело, пълно с мъдрост и енергия.
Нейното тяло бе станало абсолютен съд на Бога. Този, който ме познава най-добре е Майка, защото тя единствена ме наблюдава 24 часа в денонощието. Тя ме уважава, защото първо правя нещата, а после говоря.
Когато гледам на Майка и децата, сякаш виждам Вечността – тя е дадената ми от Бог съпруга за вечността, а те са дадените ми деца. Винаги има физически ограничения и сблъсъци на личността, но ако се оплаквам мога да намеря хиляди примери всеки ден.
Но когато гледаш във вечността и ролята си на служене на другите , ти се свързваш силно с тези хора и виждаш само красота, величие и Божията благословия.
Никога не мисля за себе си като за един мъж, а майка като за една жена. Гледам на цялата Вселена и последствията, които всяко действие ще има в духовния свят.”

Няма коментари: