събота, 31 май 2008 г.

Мисия вековна Част 1

Мисия вековна Част 1


Скъпи дами и господа,

Днес сме изправени пред дълбока морална криза, която разтърсва цялата човешка цивилизация и предизвиква в душите ни дълбока самота и отчуждение от истинското ни предназначение, от другите около нас и еволюциония процес към връщане на първоначалния ни идеал. Всички ние сме свидетели на разпадането на семейните ценности, младежката престъпност, нарастването на броя на самоубийства на млади хора и бързото разпространение на червената чума на 21 век , предсказана още от Нострадамус – болестта Спин. Какво ни очаква днес – свят на жестокост и насилие , в който не виждаме бъдеще или свят на хармония , където бихме реализирали нашите мечти. Какъв е нашият първоначален идеал? Той/Тя ( мъжът и жената) като истински родители да реализираме своите мечти за щастие и истинска любов. Всички вие като родители знаете,че бихте искали вашите деца да бъдат по-добри от вас.Така че в нашия дух се съдържа потенциала да реализираме този идеал. Не случайно към всички свети хора – мъже и жени съществува обръщението – Отче, Баба джи, Татко, Майко, или техните имена Шри Дая Мата, Шри Мата-джи , Светата Майка или Истинска Майка.
А сега ми се иска да ви разкажа една приказка, която открих през дългите години на търсене на единство с моят Родител, Приятел и Любим:
Преди милиони години Кралят на Вселената напусна Своя небесен палат и самоотвержено влезе в тъмните сфери на Земята. Той бе почти сам, освен няколкото предани ангели и милиардите животворящи искри, които винаги го придружаваха. Бе дошъл на това място на страдание и радост, приемайки формата на палавото пастирче Кришна – музикант, главнокомандуващ и Спасител в лицето на Божия син. Но трябваше да посрещне всички хули и обиди срещу себе си, докато бъде разпознат.
Затова почувства належаща нужда да се манифестира и чрез своята втора половинка колкото се може по-бързо. Вече се бе разделил на двуполярности – мъже и жени.
Но за да засили своята позиция и възстанови кралството си , Той трябваше да възстанови Своята съпруга. Това бе едно от най-великите му предимства над Черния император, който не можеше да се разполовява на мъжко и женско начало, които да търсят единство. Знаеше много добре, че единственото оръжие срещу него бе истинската любов, защото този горд и похотлив представител на хаоса не можеше да се жертва за другите. В процеса на творческия замах на Вселенското съзидание бе необходимо да се организират всички сили , които неукрепнали в своята позиция бяха склонни да създават безредие. А, това бе дълъг и бавен процес, защото изискваше участието и на човека.
Поради тази причина черният император се опитваше да държи под контрол всички жени и крие всяка възможност за тяхната реализация. В противен случай, тяхното пробуждане щеше да преодолее хаоса, който хранеше неговите въжделения за пълна победа. Колко пъти Небесният крал се чувстваше предаден и самотен когато се сблъскваше с хорското невежество. Слепи за Неговата мечта и безчувствени към Неговите сълзи, хората се блъскаха и биеха като деца и нараняваха сърцето му докато един ден То започна да кърви от болка. Понякога се появяваше свята жена, която успяваше да долови копненията Му, но отново потъваше в мрака на отрицанието докато се появи нова възможност. Когато изпрати първородния си син да плати за греховете на човешкия род бе принуден да изчака още две хиляди години.
Черният император, обаче продължаваше да държи света под властта на илюзията, че скритата омраза между двата пола е любовта и неговите слуги разпространяваха слуха, че сексуалните вероломства били освежаваща напитка. Така историята продължи през вековете. Раждаха се хиляди бездомни и осиротели деца, които често ставаха жертва на престъпността. Светът заприлича на старо изсъхнало, с черни корени и стъбло дърво, с оголени клони , които не можеха повече да дишат и дават живот.
Някъде дълбоко скрита в небесните сфери се носеше истината, която щеше да проникне мрака като ефирен полъх . Както винаги Божествената личност си служеше със средствата на изкуството, за да я доведе до търсещите го. По тракийските земи се разпростря учението на Орфей, донесъл знанието за Свещеният брак. Великата богиня – Майка дала духовен живот на Своя син, търсеше изява за да реализира Сватбата на Бога .. В обредни сватбени игри около семейното огнище векове наред се разиграваха възстановяването на изгубената съпружеска и родителска позиция.. Бог търсеше Своята годеница чрез физическите си деца, с които можеше да преживее космическата любов и разпростре Своята пълна власт.
Той даде универсални кодове чрез които можеше да се подпомогне този процес. Народите поеха легендата за безмерната любов на Орфей към съпругата му Евридика , как предпочел да запази чистотата и верността като отказал да се присъедини към пияните блудстващи жени, разкъсали го в яростта си. Те дори го обвинявали в извратени хомосексуални връзки, само и само да разбият тази скрита истина, отваряща дверите на човешкото спасение...( Продължение)

Няма коментари: