събота, 20 декември 2008 г.

Ислямът като религия ( българи и турци)

Последни вести, здравей отново приятелю ,

Сега, на всички е известно, че както Светата Библия е малко модифицирана от Католическата Църква, така и Светият Коран (Коран Инерим) също е повлиян от различните ислямски движения.
Тази статия не я е писал човек верен на религията, и всеки вярващ в каквато и да е религия ще потвърди това което казвам.
Мога да заявя, че ислямът е една от най-чистите и миролюбиви религии които съществуват. Думата Аллах произлиза от Ал - Иллах което в никакъв случай не означава име на божество или бог. Думата Аллах на старо арабски значи просто Бог или Господ. Не се заблуждавай по статии опитващи се да насеят неразбиране към останалите народи и религии. Този вид статии са адресирани към религиозно не образованите хора и точно това целят, да насаждат не-разбиране.
Ако създателя на тази статия беше прочел поне веднъж Коран Икерим, щеше да знае, че когато пророка Мохàммед се отправя към Мека и после към Медина, на него му се явява Архангел Гавраил, който е и христиански Архангел и му казва следното ``Мохàммед, ти си последният от пророците избран да разпространи Божието слово, слушай добре защото това са последните пророчества които Господ ще даде``. Ако се бяха задълбочили съвсем малко по нататака, щяха да разберат и връзката между, юдаизмът, християнството и исляма. Тези 3 думи определят една и съща религия но самовливаща се една в друга през времената.

Въпрос - Какво е общото между България и Исляма ????
Отговор - Много !!!

Ще ти дам пример със така наречената ``турска нация`` съставена от 4 различни народа които нямат нищо общо по между си. Това са монголските турци (mongol türk), така наречените ``сини турци``(кавказки турци - gög türk)), селджук турците (selçük türk - сегащните така наречени ``тракийски турци``) и народ идващ от арабският полуостров известен под много имена. Това което обединява тези народи е Ислямът и нищо друго.
Селчукските турци на хората занимаващи се с история им е пределно ясно, че произлизат от териториите на Волжска България която е била ислямизирана след завземането на тамошните Български територии от аварите и хазарите, същото се отнася и за териториите на Стара Велика България. Та тези въпростните селчукски турци, винаги са били лидерите на отоманската империя и по-късно на самата Турция. Един от хай-известните султани в турската история е султан Мурад (Sultan Murad Hüdavendigar Han). Той е бил с много ясен БГ произход защото родното му място е сегашен град Казан столица на сегашен Татарстан който преди Лèнин да нагази се е казвал Болгаристан.
В портретите султан Мурад е рисуван рус или с много светла коса и брада и със зелени очи.
Оригиналната религия на сегащните турци може да се каже, че е Православното Християнство. Точно потомците на Българите от Волжска България са направили турците, турци и мюсюлмани. Огромната джамия кръстена на султан Мехмед преди да стане джамия е била гръцки православен храм, точно заради това че турците са уважили старата си религия през нахлуването в Европа, не са унищожили абсолютно нищо, всичи икони и православни писания си стоят то ден днешен непокътнати вътре в самата джамия. Друг виден представител на селджукските турци е и самият Кемал Ататюрк, който е роден в Гърция и винаги е заявявал много гордо селджукският си произход.

Можем много да си говорим за Исляма, това е религия която много уважавам и винаги защитавам въпреки, че съм християнин. Учението на Исляма изришно забранява да се убива човек, в Коран Икерим пише следното `` Ако убиеш човек, убиваш цялото човечество, ако запазиш живота на човек, запазваш живота на цялото човечество``. Изришно се забранява убийството или самоубийството. Разликата тук е, че Корана поверява ако е неизбежно или при радикална нужда от защита, човек да се защити дори и да се наложи да убие някой. В Коран Икерим също пише ``Не насилвай други народи да станат част от нашия, сами трябва да приемат Аллах със сърцето си и сами да дойдат``. Но политическото интерпретиране през вековете на завземане на територии не е било същото за жалост.......

Религията е дарена от Бог да обединява хората не да ги разделя, но в момента когато религията се смеси с политиката всичко това се приключва и настъпва момента на политическите интереси които обикновенно имат религията като извинение............Настане вечер, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен, гора зашуми, вятър повеее, Балканът пее хайдyшка песен..............
atanassov
Редовен писач


Мнения: 159
Регистриран на: 4 Март 2007, 00:00:00
Местоположение: Madrid / Reyno de España
Уеб-сайтYIM Върнете се в началото
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Ислямът в България- минало, настояще и бъдеще
от paparazzo на 6 Декември 2008, 23:15:00

Коментар на Радомила :
Според съвременната Обединителна философия от корейски произход, Мохамед се явява като Божи пратеник, за да изправи християнския уклон към силен аскетизъм и монашество, които с течение на времето задгърбват светския живот и семейството като основна единица на идеалното общество, т.е, Небесното царство на земята. Разделението на духовния и светския живот поражда редица извращения , особено в католическата църква, където днес се шири хомосексуализна и педофилията.Също и в много лютерански църкви има пастори - хомосексуалисти, които започват да толерират хомосексуалните бракове. Основната причина за този уклон в християнската религия е неразбирането и абсолютизирането на догматиката й - а именно, че Бог, Син и Светия Дух са трите лица на Бога, и че Исус Христос бил изпратен от Бог да умре на кръста за да спаси човешкия род. Според "новата" истина, която донесе преп. С.М. Муун през 50 те години на миналия век, Исуас Христос не трябваше да умре на кръста, но поради колебаниято на Йоан Кръстител и неразбирането му от фарисеите, садукеите и дори неговите ученци, той беше принуден да поеме втория курс за спасение. Неговите думи в Гетсиманкста градина "Господи, нека ме отмине тази чаша" в никакъв случай не говорят за човешка слабост, както се опитват да го изкарата традиционните цуркви, а за мъката му по изгубените израилеви чеда и негови ученци , който ще поемат тежка история на преследвания и жестоки наказания до Второтот му идване след 2000 години. Пренебрежението към другите световни религии и повърхностно разбиране действителната роля на Исуа Христос, пораждат редица спорове сред религиозните хора и отдръпване от традиционното християнство, което не можа да се спари с аморалността и престъпността в света. Това е достатъчно доказателство за слабостта на християнската доктрина и догматика, които имат нужда от серизно преосмилсляне и научно обяснение.

Няма коментари: