неделя, 18 юли 2010 г.

Сахаджа йога




Ганеша принципът е чистотата във всичките й проявления. Според Шри Матаджи духовното издигане никак не е така лесно, както може би си мислят много хора. Онова, което е в основата на учението за Себереализцията е пречистващата сила на Кундалини и Шри Ганеша. "Установете Шри Гнаеша у вас. Трябва да се откажете от егото. Защо хората на Запад имат толкова много его? Една от причините е следната: Дясната страна е като амбриаж, а лявата като спирачка. Ако спирачката не е наред, амбриажът не може да бъде контролиран. следователно трябва да възстановим нашата Муладхара чакра( която е в основата на гръбначния стълб) и да я оправим. За да направим това,трябва да работим много усилено. Ако вашата спирачка е установена, тогава няма да се въвличате в проблеми за егото и то няма да може да ви контролира повече. Така,че идеята за благоприятност и святост е особено важна, особено на Запад, където Муладхара е твърде разрушена. Това е силата на всеки ангел и тя трябва да бъде установена в нас.
Това, от което имаме нужда, са хора, изцяло потопени в чистотата на любовта. От любовта, стигаме до една друга точка, чистотата. Тя е нещо,за което са говорили много хора - че трябва да бъдете чисти, напълно открити и другите да знаят всички за вас. Но не мисля, че това е чистота. Чистотата е това, което пречиства другите. Ако сте чиста личност, тогава другите ще бъдат пречистетни. Би трябвало да се пречистят.
Сахаджа йога събужда у човека неговите най-светли и висши сили. Трябва да бъдете като лотоса, да разцъфтите в тези трудни времена и никой да не може да му отнеме цвета. Трябва да станете свой собствен Учител, да достигнете много високо ниво и да дадете на другите. Вярвам, че ше дойде време когато ще има много красиви хора и те ще бъдат като цветята на Бог...

Няма коментари: